Get the Look: Chinoiserie-ontwerp en behang

Eerste golven maken in de 17e eeuw verovert chinoiserie opnieuw de designwereld! De elegante en fantastische styling heeft de harten veroverd van trendy grandmillennials en trouwe traditionalisten – maar wat precies? is chinoiserie?

Voor starters, chinoiserie is een Europese stijl geboren uit een fascinatie voor de goederen en verhalen 16e en 17e-eeuwse handelaren meegebracht uit het verre China. Deze fascinatie leidde tot een ongelooflijke vraag naar Aziatische waren, met name Chinees porselein. Om aan deze vraag te voldoen, begonnen Europese fabrikanten hun eigen imitaties te maken. Het resultaat was een stijl die Europese ontwerpgevoeligheden vermengde met fantastische herinterpretaties van het Chinese leven en ontwerpmotieven, waaronder exotische bloemen, bomen, vogels, draken en pagodes.

De obsessie met chinoiserie duurde tot ver in de 18e eeuw voordat het in het begin van de 19e eeuw begon af te nemen. Een goed ontwerp heeft echter een manier om terug te keren, wat ons bij de huidige revitalisatie van de chinoiserie brengt!

Moderne chinoiserie

Chinoiserie is een kenmerk geworden van verschillende designbewegingen, met als meest prominente de grandmillennial-esthetiek die al jaren harten heeft gestolen. De stijl wint echter vanzelf aan grip en is vaak de ster in veel moderne stijlen. Hier is een blik op enkele van onze favoriete chinoiserie-ontwerpen met muurschilderingen en behang:

Chinoiserie Muurschildering Meesterwerken

Ten eerste hebben we deze prachtige muziekkamer ontworpen door Mehr Niazi voor haar zwager en zijn vrouw. Hun huidige ruimte was een beetje kaal en had wat TLC nodig, en Mehr bracht al haar liefde voor haar schoonfamilie naar de ruimte.

Eerst koos ze een prachtige gele chinoiserie-muurschildering het middelpunt van de kamer zijn. Vervolgens zette ze het warme, boterachtige geel door de hele ruimte voort, zacht geaccentueerd door een lichtblauw plafond en vloerlange gordijnen die passen bij de bloemendetails in de muurschildering. Om de ruimte een verfijnd en magisch gevoel te geven, koos ze voor een strakke zwarte kroonluchter en pluche accentmeubels zodat de familie kon samenkomen en samen van een rustig moment of een privéconcert kon genieten.

Voor een meer fantastische look met veel chinoiserie-flair, probeer dit eens eclectische botanische muurschildering. Het roze en groene kleurenpalet is erg in de mode, de grillige details van het ontwerp geven een speelse toets aan de verfijnde stijl. Want verborgen tussen de overmaatse Jacobiaanse bloemen zijn kleine, groene, katachtige draken en sierlijke, vurigrode feniksen.

Magische Chinoiserie-kwekerijen

Chinoiserie’s zoete verfijning maakt het een perfecte stylingoptie voor kinderdagverblijven, vooral voor lieve kleine meisjes. En dit charmante bloemdessin van interieurontwerper Nichole Turner Blough is daar een perfect voorbeeld van!

De ster van dit ontwerp is zonder twijfel de set prachtige bloemengordijnen en volant. De traditionele, schilderkunstige stijl van de bloemen wordt nog eens extra benadrukt door de geometrische rode bies. Om de gedurfde schoonheid van dit patroon te verzachten, koos Nichole voor een delicaat roze linnen structuurbehang. Gouden fotolijsten in bamboe-stijl dragen bij aan het chinoiserie-gevoel van de ruimte, terwijl het eenvoudige en strakke meubilair de ruimte open en licht houdt.

Interieurontwerper Ariel Okin creëerde nog een charmante kinderkamer voor chinoiserie, en dit vignet legt perfect de perfecte styling vast! Deze ruimte heeft ook een chique roze en groen kleurenpalet, de muren krijgen extra zoetheid met een roze bos behang.

Het mooie groene chinoiseriepaneel met sierlijke boomtakken en fladderende vlinders voegt nog een vleugje kleur en stijl toe boven de wieg, terwijl een elegante, gouden pagode-vormige boekenkast een scala aan zoete aandenkens voor zowel ouders als baby bevat.

Neutrale Chinoiserie Elegance

Hoewel chinoiserie-ontwerpen vaak een gedurfde en mooie reeks kleuren hebben, is de stijl ook extreem elegant in zachte, neutrale tinten. En deze badkamer van Ashley S Whiteside is een perfect voorbeeld van neutrale chinoiserie-elegantie! De prachtig toile behang ze gebruikte een Aziatische berghelling bezaaid met majestueuze bossen, ruisende watervallen en vredige pagodes. Saliegroene en bleke mintverf voegen extra rust en een vleugje kleur toe aan de ruimte, met een strakke en moderne dubbele wastafel die de ruimte afrondt.

Neutraal chinoiserie-behang is vooral perfect voor eetkamers, omdat ze zowel verfijning als warmte toevoegen aan uw hostingruimte! Kolommen van exotische vogels strijken neer langs een bloeiende wijnstok om een ​​vleugje speelse verfijning aan deze eethoek te geven. Geïllustreerd in grijstinten, heeft dit behang een licht verouderd gevoel dat verder bijdraagt ​​aan het gevoel van verfijning, terwijl moderne stoelen inclusief hoekbank en bamboe stoelen een fris gevoel aan de ruimte geven. De elegantie en luchtigheid worden gecombineerd om een ​​ruimte te creëren waar u graag zult verblijven, en uw gasten zullen willen blijven hangen!

Klaar om chinoiserie een kans te geven in je eigen huis? Deel je styling met ons door ons te taggen op Instagram. En voor meer stylinginspiratie, volg ons op Pinterest!

creditSource link

Remcovandesanden.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart