Remco van de Sanden

Wie is de persoon achter deze website en de hier getoonde foto's? Mijn naam is Remco van de Sanden. Geboren in 1975.
Na het doorlopen van de middelbare school en de dienstplicht ben ik begin jaren 90 in de tandtechniek begonnen, alwaar ik in 2000 afstudeerde. Naast zijn dagelijks werk als tandtechnicus ben ik tevens actief als fotograaf.

Al sinds vele jaren sta ik achter de camera. Zowel in het klassieke analoog, als ook het moderne digitale fotografie. Nog steeds na al die jaren blijft fotografie een enorm boeiende en fascinerende bezigheid. Geen twee beelden zijn hetzelfde.

Digitale Fotografie

Digitale fotografie is niet meer weg te denken. De technieken volgen elkaar op in razend tempo, en het ene nieuwtje is nog mooier dan het andere. Om in al die tumult jezelf een weg te banen valt soms nog niet mee. Maar door de jaren heen groei je in een bepaalde richting waarin je jezelf thuis voelt, en waarin je je ei kwijt kan.

Ik werk alleen met professionele Nikon FX apparatuur. De kwaliteit van deze spullen blijft zich zelfs na veelvuldig gebruik keer op keer bewijzen onder de moeilijkste licht en weersomstandigheden. Een kwaliteit die zich uiteindelijk terug vind in de meest prachtige beelden en momenten. En natuurlijk beschikken we naast mogelijkheden voor fotografie op diverse locaties, ook over een bescheiden studio die zowel thuis als op een andere locatie gebruikt kan worden.

Beschik je over reserve apparatuur?

Tijdens reportages heb ik altijd meerdere camera's en lenzen bij. Mocht er dus iets kapot gaan is er altijd backup apparatuur aanwezig. Uiteraard alleen professioneel Nikon apparatuur zodat er probleemloos doorgewerkt kan worden.
Analoge Fotografie

Zelfs in dit revolutionaire digitale tijdperk fotografeer ik nog regelmatig met 35mm film. Het lekker rondlopen met een camera van 35 jaar oud en een mooie zwart/wit film geeft toch een extra dimensie aan fotografie die met digitaal verloren is gegaan. Het kijken, het zien, het nadenken, want je hebt maar 24 opnames.

Mijn favoriete camera is de Praktica MTL-3 (1978), met een 50mm F1.8 Pentacon objectief.


Gelukkig is er nog steeds genoeg aanbod in analoge films. De door mij meest gebruikte films zijn o.a. Ilford XP2 Super, Kodak Professional BW400CN en Fujifilm Neopan 400CN.